DRIVING LICENSE-3

1. At what speed your vehicle gives maximum mileage (fuel efficiency)?

(A) Low speed (less than 30 kmph) 

(B) Medium (40 to 60 kmph) 

(C) High speed (60 to 100 kmph) 

Answer: (B)

2. If instructed to stop by a policeman in uniform you should

(A) Stop immediately 

(B) Stop by taking care of vehicle following you 

(C) Don’t stop if you are not at fault 

Answer: (B)

3. Wearing a helmet on State & National highways is

(A) Mandatory

(B) Necessary

(C) Optional

Answer: (A)

4. Park your vehicle at safe place before accepting a cell phone call white on drive because

(A) It may create interference in communication 

(B) You do not loose control on your vehicle 

(C) This is mandatory only on highways 

Answer: (B)

5. Using cell phone while driving is

(A) Allowed on roads with less traffic. 

(B) Allowed if driven carefully 

(C) An offence 

Answer: (C)

6. Check tyre pressure

(A) While tyres are hot 

(B) While tyres are cold 

(C) Any time 

Answer: (B)

7. Permissible alcohol level in blood prescribed by M.V. Act is

(A) 50 mg. per 100 ml of blood 

(B) 30 mg. per 100 ml of blood 

(C) No alcohol allowed 

Answer: (B)

8. How are the registration marks of non  transport vehicles displayed

(A) Black background & white letters 

(B) White background & black letters 

(C) Yellow background & black letters 

Answer: (B)

9. How are the registration marks of transport vehicles displayed?

(A) Black background & white letters 

(B) White background & black letters 

(C) Yellow background & black letters 

Answer: (C)

10. What is the validity of registration of motor cycle & car?

(A) 10 years 

(B) 15 years 

(C) 20 years 

Answer: (B)

11. Changing the lanes on multilane road is

(A) Prohibited

(B) Permitted

(C) Not advised to change 

Answer: (B)

12. While driving on well lit road in nights

(A) Use only parking lights 

(B) Use high beams 

(C) Use low beams 

Answer: (C)

13. What is “parallel” parking?

(A) Parking at right angles to road 

(B) Parking parallel to already parked vehicle 

(C) Parking behind the parked vehicle

Answer: (B)

14. Minimum distance between parallel parked vehicles should be

(A) 2 feet 

(B) 3 feet 

(C) 5 feet 

Answer: (B)

15. Parking is prohibited on

(A) One ways 

(B) Narrow side roads 

(C) Footpaths & traffic signals 

Answer: (C)

16. If cattle herder signals to stop the vehicle

(A) Driver must stop 

(B) Driver can overlook 

(C) Blow the horn and proceed 

Answer: (A)

17. While entering an uncontrolled intersection

(A) While entering an uncontrolled intersection

(B) Stop

(C) Proceed in the same speed if road is clear 

Answer: (A)

18. Road signs in ‘circles’ are

(A) Mandatory

(B) Cautionary

(C) Informative

Answer: (A)

19. Road signs in ‘triangles’ are

(A) Mandatory

(B) Cautionary

(C) Informative

Answer: (B)

20. Road signs in ‘squares or rectangles’ are

(A) Mandatory

(B) Cautionary

(C) Informative

Answer: (C)

21. The meaning of road signs in red circle is

(A) Compulsion to do 

(B) Prohibition to do 

(C) Caution

Answer: (B)

22. The meaning of road signs in blue circle is

(A) Compulsion to do 

(B) Prohibition to do 

(C) Informative

Answer: (A)

23. The compensation under solatium scheme. in Hit & Run case arising out of deaths is

(A) Rs. 10000 

(B) Rs. 25,000 

(C) Rs. 50000 

Answer: (B)

24. The compensation under solatium skim in Hit & Run cases arising out of injuries is?

(A) Rs. 12500 

(B) Rs. 25000 

(C) Rs. 50000 

Answer: (A)

25. Taking a reveres on ONE WAY is

(A) Allowed

(B) Prohibited

(C) Allowed only in nights

Answer: (B)

26. Plain mirror in a car shows

(A) Real image 

(B) Virtual image 

(C) Wide rear view 

Answer: (A)

27. The road shoulder on express ways is used for

(A) Stopping in emergency 

(B) Resting when tired 

(C) Parking

Answer: (A)

28. At unguarded level crossings

(A) Cross at brisk speed 

(B) Stop, cross without changing a gear only if train is not crossing 

(C) Stop, cross only if train is not crossing 

Answer: (B)

29. What is ‘Clutch Riding”?

(A) Frequent usage of clutch 

(B) Riding with half pressed clutch 

(C) Non usage of clutch 

Answer: (B)

30. Continuous single yellow strip at the side of roads indicates

(A) Parking prohibited 

(B) Parking permitted 

(C) Over taking prohibited 

Answer: (A)

31. Continuous double yellow strip at the side of roads indicates

(A) Parking permitted 

(B) Parking & stopping prohibited 

(C) Overtaking prohibited 

Answer: (B)

32. What does this sign indicate?

(A) Steep ascent left side 

(B) Steep turn left side 

(C) Steep turn right side 

Answer: (B)

33. If driving at 45 kmph the safe distance from the car ahead is

(A) One car length 

(B)  Two car length 

(C) Three car length 

Answer: (C)

34. Average annual causalities in road accidents in India

(A) 30,000 

(B) 50,000 

(C) 1,35,000 

Answer: (C)

35. Two continuous yellow strips at the center of the roads indicates

(A) Avoid overtaking 

(B) Overtaking prohibited 

(C) Center of the road 

Answer: (B)

36. Continuous single yellow strip at the center of the roads indicates?

(A) Avoid overtaking 

(B) Overtaking prohibited 

(C) Center of the road 

Answer: (B)

37. What does this sign indicate?

(A) Stop

(B) Give way 

(C) Park vehicles 

Answer: (B)

38. What does this sign indicate?

(A) Stop

(B) Give way 

(C) Park vehicles 

Answer: (A)

39. At a collision you suspect a casualty has back injuries. The area is safe. You should

(A) Offer them a drink 

(B) Raise the legs. 

(C) Raise the legs. 

Answer: (C)

40. You have just arrived at the scene of accident. What should you do?

(A) Switch – off engine & call emergency services 

(B) Remove casualty away from the vehicle. 

(C) Wait for another motorist to arrive 

Answer: (A)

41. Your vehicle has broken down on a two way road. Where will you display the warning triangle?

(A) On the roof of your vehicle 

(B) Just behind your vehicle

(C) 50 M behind your vehicle

Answer: (C)

42. After a collision driver is suffering from shock. What should you do?

(A) Offer them a drink 

(B) Re-assure them without leaving them alone 

(C) Ask them who has caused the accident 

Answer: (B)

43. Your vehicle has broken down on an unguarded railway crossing. What should you do first?

(A) Get everyone out of the vehicle & clear of the crossing 

(B) Try to push the vehicle clear of the crossing as soon as possible 

(C) Walk along the track to give warning to any approaching trains 

Answer: (A)

44. An accident victim is unconscious. Your main priority is

(A) Take the names of victims & check airway is clear 

(B)  Make sure they are breathing, clear the airway & stop heavy bleeding

(C) Note down number of vehicles involved in accident & sweep up the broken glasses 

Answer: (B)

45. Which of the following should you not do at the scene of a collision?

(A) Warn other traffic by switching on your hazard warning lights 

(B) Call the emergency services immediately

(C) Give water to all unconscious victims

Answer: (C)

46. At an accident spot a casualty has stopped breathing. You should

(A) Keep the head tilted forward as far as possible 

(B) Try to give the casualties water to drink 

(C) Tilt the head back gently to clear the airway 

Answer: (C)

47. Your vehicle breakes down in a tunnel. What should you have to do?

(A) Stay in the vehicle & wait for the police 

(B) Stand in the lane behind your vehicle to warm others 

(C) Switch on hazard lights then move & call for help immediately 

Answer: (C)

48.You have stalled in the middle of a level crossing & can’t restart the engine. The train arrival bell starts

(A) Push the vehicle clear of the crossing 

(B) Run down the track to warm the signal operator 

(C) Get out & clear of the crossing 

Answer: (C)

49. You are in a tunnel Your vehicle is on fire & you can not drive it. What should you have to do

(A) Try & put out the fire & switch on hazared warning lights 

(B) Switch of all your lights & leave the engine running 

(C) Stay in the vehicle & wait for other people to phone for help 

Answer: (A)

50. An adult casualty is not breathing. To maintain circulation, compressions should be given.

(A) 10 -15 cms. 

(B) 4 – 5 cms. 

(C) 1 – 2 cms. 

Answer: (B)

51. Before driving through a tunnel what should you do

(A) Switch on windscreen wipers 

(B) Switch your radio off 

(C) Remove your sun glasses 

Answer: (C)

52. You injured motor cyclist. He is lying unconscious in the road. You should always

(A) Seeks medical assistance 

(B) Move the person off the road 

(C) Remove his helmet 

Answer: (A)

53. A collision has just happened. An injured person is lying in a busy road. What is the first you should do

(A) Treat the person for shock 

(B) Warn the traffic 

(C) Place them in the recovery position 

Answer: (B)

54. You arrive at an accident spot. The motor cyclist is unconscious. Your first priority is the casualties

(A) Bleeding

(B) Breathing

(C) Broken bone

Answer: (B)

55. Collision has resulted in burning of a driver. What is the shortest time the burn should be cooled for

(A) 5 Min. 

(B) 10 Min. 

(C) 15 Min. 

Answer: (B)

56. At an incident a casualty is unconscious. What should we do urgently

(A) Airway, breathing, circulation 

(B) Airway, shock, broken bones 

(C) Circulation, shock, broken bones 

Answer: (A)

57. You are driving at right on an unlit road behind another vehicle. You should

(A) Use high beam headlights 

(B) Use low beam headlights 

(C) Flash your headlights 

Answer: (B)

58. Two second rule indicates?

(A) M.S.M. 

(B) P.S.L. 

(C) Safe gap from the vehicle in front 

Answer: (C)

59. You are driving in traffic at the speed limit for the road. A driver behind is trying to overtake. You should

(A) Accelerate to get away from the driver behind

(B)  Wave the driver behind to overtake when it is safe 

(C) Keep a steady course & allow the driver behind to overtake. 

Answer: (C)

60. You are approaching a zebra crossing. Pedestrians are waiting to cross. You should

(A) Slow down & prepare to stop 

(B) Use your headlights to indicate they can cross 

(C) Wave at them to cross the road 

Answer: (A)

61. The avoide spillage after refueling, you should make sure that

(A) Your tank is only 3/4th full 

(B) You have used a locking filler cap 

(C) You filler cap is securely fantened 

Answer: (D)

62. You stop for pedestrians waiting to cross at a zebra crossing. They do not start to cross. What should you

(A) Wave them to cross 

(B) Carry on 

(C) Be patient & wait 

Answer: (C)

63. You are following a long truck. You should stay well back from it to

(A) Give you a good view of the road ahead 

(B) Prevent traffic behind you from overtaking

(C) Allow you to hurry through the traffic lights if they change 

Answer: (A)

64. You should never wave people wave people across at pedestrian crossings because

(A) They may not be ready to cross

(B) It is safer for you to carry on 

(C) There may be another vehicle coming 

Answer: (C)

65. Be extra cautious while overtaking

(A) ‘L’ mark vehicles 

(B) Slow speed vehicles 

(C) Light vehicles 

Answer: (A)

66. Be careful while overtaking ‘L’ mark (learner driver) vehicle because

(A) Their intention is always to drive in right hand lane 

(B) This will reduce their confidence 

(C) They may get nervous and it may lead to an accident 

Answer: (C)

67. While driving, avoid

(A) Reacting to wrong behavior of other drivers 

(B) Getting distracted by phone calls 

(C) All of the above 

Answer: (C)

68. To help concentration on long journeys you should stop frequently and

(A) Have a rest 

(B) Fill up with fuel

(C) Eat a meal 

Answer: (A)

69. What is meant by ‘defensive driving’?

(A) Being alert and thinking ahead 

(B) Always driving slowly and gently 

(C) Always letting other go first 

Answer: (A)

70. You can park a vehicle in such a way that it obstructs other vehicle if, only

(A) Someone is there in the car to move it whenever required 

(B) Not longer than 10 minutes 

(C) To pick up & drop passengers 

Answer: (C)

71. We are meeting at 4 p.m. once a week; it is a 20 minute drive from our house/office. We should

(A) Leave at 2 p.m. because sometimes we forget how to get there 

(B) Leave 25 or 30 minutes early to allow for possible delays

(C) Leave exactly 20 minutes to four and try to make it on time 

Answer: (B)

72. Which of these can reduce your visibility in night?

(A) Tinted goggles 

(B) Sun control films on windshield 

(C) Both

Answer: (C)

73. You are following a two-wheeler on a poor road surface. You should

(A) Make sure you stay well back 

(B) Look out as they may wobble

(C) Both

Answer: (C)

74. What is best way to prevent fatigue when driving?

(A) Avoid night driving 

(B) Stop for rest 

(C) Don’t carry on load 

Answer: (B)

75. You overall stopping distance will be much longer when driving

(A) In rain 

(B) In fog 

(C) At night 

Answer: (A)

76. You should never attempt to overtake a cyclist

(A) On a narrow road which is not wide enough 

(B) Just before you turn left 

(C) Both

Answer: (C)

77. When you approach a bus signaling to move off from a bus stop, you should

(A) Get past quickly before it moves off 

(B) Allow it to pull away 

(C) Signal left and wave the bus to move on 

Answer: (B)

78. You have just been overtaken by motorcyclist who is cutting in sharply. You should

(A) Sound the horn & increase your speed 

(B) Slow down to create a safe gap for motorcyclist in front

(C) Start flashing your lights vigorously 

Answer: (B)

79. You are driving at high speed on an expressway. When passing large heavy vehicle you should

(A) Increase your speed 

(B) Beware of sudden gust & keep firm control on steering 

(C) Start driving closely to this vehicle 

Answer: (B)

80. You are driving on two lane road, the vehicle in front of you is moving very slowly, and the road ahead is clear

(A) Pass the vehicle from left hand side 

(B) Pass the vehicle from right hand side 

(C) Pass the vehicle from convenient side 

Answer: (B)

81. To drive safely, you need to concentrate and be able to monitor everything that is happening on the

(A) Turn all your attention only to road ahead 

(B) Continuously scan the road, looking ahead, to the sides checking rear view mirrors and anticipate what may 

(C) Ask other occupants in the vehicle to watch out for possible dangers 

Answer: (B)

82. As you approach an intersection, you should check for traffic on your left and right

(A) At all the times before entering an intersection 

(B) Only when the traffic is heavy 

(C) Only when you approach a stop sign 

Answer: (B)

83. To control the speed of a vehicle some drivers apply clutch, this will result in

(A) Reduced control as engine braking is eliminated 

(B) Vehicle speed will increase very quickly on downhill 

(C) Both

Answer: (C)

84. At road junctions which of the following are most vulnerable?

(A) Motorcyclists

(B) Pedestrians

(C) Both

Answer: (C)

85. In what situation are other drivers allowed to flash their headlights at you?

(A) To warn you of their presence 

(B) To warn you danger is head 

(C) To tell you they are giving way to you 

Answer: (A)

86. It is important to scan while driving so that you can see everything that is happening around. What does

(A) Continually looking ahead and to the sides 

(B) Looking into rear view mirrors while driving 

(C) Both

Answer: (C)

87. Which of these statement is true?

(A) Vehicular traffic has right over and above pedestrians on the road

(B) Pedestrians have special rights on zebra crossing only

(C) Pedestrians being vulnerable must get right of way on any part of the road

Answer: (C)

88. When you have started to overtake the car ahead, you notice that its right indicator has started flashing.

(A) Accelerate quickly to get past 

(B) Flash your headlights and try to accelerates past 

(C) Abort overtaking look into mirrors, come to left lane if safe 

Answer: (C)

89. You are driving in torrential rain and your vehicle begin to slide. What is this called?

(A) Ghosting

(B) Coasting

(C) Aquaplaning

Answer: (C)

90. When may you sound the horn on your vehicle?

(A) To warn other drivers of your presence 

(B) To give you right of way 

(C) To warn others on a blind turn that you are coming 

Answer: (A)

91. The road used to join and exist expressway is called

(A) Side lane 

(B) Slip road 

(C) Adjoining lane 

Answer: (B)

92. When applying brakes to stop

(A) Press brake pedal very hard to stop quickly

(B) Check your rear view mirror before applying brakes 

(C) Apply brakes then check in mirror

Answer: (B)

93. Which of the following distract the driver

(A) Listening to music 

(B) Using hands free mobile 

(C) Both

Answer: (C)

94. When dring you start feeling sleepy

(A) Find a safe place to stop and refresh

(B) Drink tea or water while driving 

(C) Try to stay alert by looking around repeatedly talking to a co-passenger 

Answer: (A)

95. How many types of Road Signs are there

(A) 3

(B) 2

(C) 1

Answer: (A)

96. When turning your vehicle on the road you should

(A) Check all around for other road users 

(B) Continuously use horn for warning other road users 

(C) Switch on your headlights 

Answer: (A)

97. Your mobile phone rings while you are travelling. You should

(A) Answer it immediately 

(B) Pull up at suitable safe place 

(C) Pull up at the nearest kerb 

Answer: (B)

98. You are most likely to loose concentration while driving if you

(A) Switch on the AC 

(B)  Use a mobile phone 

(C) Look at the rear view mirror 

Answer: (B)

99. You are approaching a zebra crossing on uncontrolled crossing. Pedestrians are

(A) Give way to elderly and disabled only 

(B) Slow down and prepare to stop 

(C) Use your headlights to indicate that they can cross 

Answer: (B)

100. Which of following should you do before stopping?

(A) Sound the horn 

(B) Use the mirrors 

(C) Flash your headlights

Answer: (B)

101. When you are moving off from behind a parked car you should

(A) Use all the mirrors on the vehicle 

(B) Give a signal 

(C) Both

Answer: (C)

102. While overtaking two wheelers, you should

(A) Squeeze them on road to get more space 

(B) Cross them very closely 

(C) Leave as much room as you would for a car 

Answer: (C)

103. In which of these places you not park or wait?

(A) At a bus stop 

(B) In such a way that another parked car gets obstructed 

(C) Both

Answer: (C)

104. What is the right hand lane used for on a three lane express way?

(A) Emergency vehicles only 

(B) Overtaking

(C) Heavy vehicles only 

Answer: (B)

105. At a crossroad there are no signs or road markings. Two vehicles approach. Which has priority?

(A) The vehicle travelling fast 

(B) The vehicle on a widest road 

(C) Vehicle approaching from the right side 

Answer: (C)

106. On which of these occasions must you stop your vehicle?

(A) When involved in an accident 

(B) When signaled to do so by a police officer 

(C) Both

Answer: (C)

107. Pedestrians are waiting to cross at a zebra crossing. They are standing on the pavement. You should

(A) Go on quickly before they step onto the crossing 

(B) Stop on the zebra crossing and let them cross 

(C) Stop before the stop line, let them cross, wait patiently 

Answer: (C)

108. When you are sure that it is not safe to reverse your vehicle you should

(A) Use your horn 

(B) Get out and check 

(C) Reverse slowly 

Answer: (B)

109. When may you reverse from a side road into a main road?

(A) Only if both roads are clear of traffic 

(B) Not at any time 

(C) Only if the main road is clear of traffic

Answer: (B)

110. You are signaling to turn right in busy traffic. How would you confirm you intention safely?

(A) Sound the horn

(B) Give an arm signal 

(C) Flash your headlights 

Answer: (B)

111. When traffic lights are out of order, what precaution should you take?

(A) Slow down and move 

(B) Stop, look right and left and proceed cautiously 

(C) Move at the same speed 

Answer: (B)

112. Why should you make sure that you have cancelled your indicators after turning?

(A) To avoid flattening of battery 

(B) To avoid misleading other road users 

(C) To avoid dazzling other road users 

Answer: (B)

113. You are reversing. While reversing you should mainly look

(A) In the rear view mirror 

(B) Through the rear windscreen 

(C) In the right side view mirror 

Answer: (B)

114. How much distance should you keep from a vehicle travelling in front of you?

(A) 15 meters 

(B) Depends on the speed of the vehicle travelling in front of you 

(C) A distance sufficient to avoid collision if the vehicle in front of you suddenly slows down or stops 

Answer: (C)

115. What is the correct procedure if you want to stop on the left side of the road?

(A) Apply brakes gradually after giving a signal for stopping 

(B) Check rear view mirror & look over shoulder and if it is safe to do so, give appropriate signal, slow down and stop 

(C) Check rear view mirror, slow down and stop on the left side of the road. 

Answer: (B)

116. Which is the best reason for not following other vehicles too closely?

(A) To avoid exhaust fumes 

(B) To avoid getting dirt from wheel spray 

(C) To get increased angle of vision of traffic conditions ahead and to avoid hitting vehicle in front, if it stopped 

Answer: (C)

117. When approaching from the rear where two lanes of traffic have stopped at a signal, you should

(A) Pass all the vehicles and stand in front of them 

(B) Pass between all the vehicles standing in the two lanes 

(C) Stop behind the last vehicle in appropriate lane 

Answer: (C)

118. A pedestrian is crossing the street at an intersection you should

(A) Yield to pedestrian the right of way 

(B) Proceed with care 

(C) Reduce speed and warn pedestrian 

Answer: (A)

119. A bust at the bust stop signals the intent of moving off, you will

(A) Slow down and given way

(B) Speed past it 

(C) Flash lights and go past the bus 

Answer: (A)

120. What does the temperature gauge indicate?

(A) Outside temperature 

(B) Engine temperature 

(C) Both

Answer: (B)

121. What does an odometer show?

(A) Speed of the vehicle 

(B) Total distance covered by the vehicle 

(C) Both

Answer: (B)

122. If you meet with an accident while driving a vehicle, without a valid driving license, the insurance company

(A) Compensate partly for damages 

(B) Compensate fully for damages 

(C) Not compensate for damages 

Answer: (C)

123. PUCC stands for

(A) Primary unlicensed car & carrier 

(B) Pollution under control certificate

(C) Pollution uncontrolled cancellation certificate 

Answer: (B)

124. Which of the following steps are should not take after an accident?

(A) Protect the area 

(B) Care for the injured 

(C) Give water to unconscious victims 

Answer: (C)

125. You arrive at the scene of an accident. What is the first thing you should do?

(A) Call the police 

(B) Warn other traffic 

(C) Call the ambulance 

Answer: (B)

126. Which age group of drivers is most likely to be involved in a road accident?

(A) 36 to 45 year old 

(B) 46 to 55 year old 

(C) 18 to 25 year old 

Answer: (C)

127. In the event of an accident what phone number will you dial to get assistance from the police?

(A) 102

(B) 101

(C) 100

Answer: (C)

128. What phone number will you dial in case of a medical emergency to get assistance by the ambulance?

(A) 100

(B) 102

(C) 101

Answer: (B)

129. An older person’s driving ability could be affected because they may be unable to

(A) Understand road signs 

(B) React very quickly 

(C) Give signals correctly 

Answer: (B)

130. You are taking drugs that are likely to affect your driving. What should you do?

(A) Seek medical advice before driving

(B) Limit your driving to essential journeys 

(C) Drive only for short distances 

Answer: (A)

131. While driving you approach a large puddle that is close to left hand kerb. Pedestrians are close to the water.

(A) Brake suddenly and sound your horn 

(B) Slow down before the puddle and try to avoid splashing the pedestrians 

(C) Wave at the pedestrians to keep back 

Answer: (B)

132. What action would you take when elderly people are crossing the road?

(A) Wave them across so they know you have seen them

(B) Be patient and give the sufficient time to cross 

(C) Tap the horn in case they are hard of hearing 

Answer: (B)

133. You have been involved in an argument before starting your journey. This has made you feel

(A) Start to drive, but open a window 

(B) Drive slower than normal and turn your radio on 

(C) Calm down before you start to drive 

Answer: (C)

134. A driver’s behavior has upset you. It may help if you

(A) Stop and take a break 

(B) Gesture to them with your hand 

(C) Follow their car, flashing the headlights 

Answer: (A)

135. What should you use your horn for?

(A) To alert others of your presence

(B) To allow you right of way 

(C) To signal your annoyance 

Answer: (A)

136. Before driving a new vehicle the driver should

(A) Be familiar with the position of controls

(B) Always use choke before starting 

(C) Check its number plates 

Answer: (A)

137. The first thing that alcohol affects is

(A) Vision

(B) Balance

(C) Judgment

Answer: (C)

138. You are invited to a dinner party. You know you will have to drive in the night. What is your best course of

(A) Have only two pegs of alcohol 

(B) Not drink any alcohol at all 

(C) Eat a hot meal with your alcoholic drinks 

Answer: (B)

139. What advise should you give to a driver who has had few alcoholic drinks at a party?

(A) Drive home carefully and slowly 

(B) Go home by public transport 

(C) Wait for a short while then go home 

Answer: (B)

140. What else can affect your concentration, other than alcoholic drinks?

(A) Drugs 

(B) Tiredness

(C) Both

Answer: (C)

141. When driving near children playing or walking near the edge of the road, you should

(A) Wait for them to finish their game 

(B) Sound your horn to warn them of your presence 

(C) Slow down, and be ready to make a safe stop 

Answer: (C)

142. Which of the following attitudes are most likely to make you a safe driver?

(A) When I drive, I am responsible for may safety as well as safety of others

(B) Crashing or not crashing is a matter of luck 

(C) Other road users must ensure their safety 

Answer: (A)

143. A vehicle ahead of you has stopped at a pedestrian crossing. You

(A) Must not overtake the vehicle 

(B) May overtake the vehicle if there are no pedestrians on the crossing 

(C) May overtake the vehicle if there are no other vehicles coming the other way 

Answer: (A)

144. Your vehicle has broken down on a highway, what is the first thing y ou should do?

(A) Warn other traffic 

(B) Stop the following traffic and ask for help 

(C) Call for a towing vehicle 

Answer: (A)

145. Which of the following may help to deter a thief from stealing your car?

(A) Always keep the headlights on 

(B) Always keeping the interior light on 

(C) Etching the registration number on the windows 

Answer: (C)

146. Which of the following should not be kept in your vehicle?

(A) A first aid kit 

(B) Inflammable material 

(C) Tool kit 

Answer: (B)